Aito maku, selkeät raaka-aineet, tuoksut ja värit...
Panzanella, toscanalainen leipäsalaattien aatelinen, jonka täyteläinen maku tuo mieleen VÄLIMEREN KEITTIÖN ja siihen kuuluvat neitsytoliiviöljyn, paahdetut paprikat ja tomaattisen kastikkeen. Suomalainen ruisleipä, välimeren chapatta, intialainen naan. Kaikkia näitä yhdistää hetki, jolloin ne tulevat uunista. Tuskin on parempaa hetkeä kuin se, kun tuore leipä tai juuri valmistunut ruoka otetaan uunista tarjolle, ja kaikki kerääntyvät tuoksujen houkuttelemana maistelemaan.

Kokkisirkus

Ruoastani

Aitoja makuja
Panzanella, toscanalainen leipäsalaattien aatelinen, jonka täyteläinen maku tuo mieleen VÄLIMEREN KEITTIÖN ja siihen kuuluvat neitsytoliiviöljyn, paahdetut paprikat ja tomaattisen kastikkeen. Yksinkertaisuus sekä hyvien tuotteiden ja raaka-aineiden käyttö. Käsin valmistetut pastat ja leivonnaiset jotka kunnioittavat perinteisiä hyviä makuja. Reilut ja rehevät keitot. Mozzarellan, basilikan ja tomaatin pyhä kolminaisuus, joka yksinkertaisimmillaan löytyy kuningatar Margaretan nimeä kantavasta ruoasta, joka on valmistettu perinteisesti kiviarinauunissa ja on säilyttänyt muotonsa yli sadan vuoden ajan.

Tuoksuja
Suomalainen ruisleipä, välimeren chapatta, intialainen naan. Kaikkia näitä yhdistää hetki, jolloin ne tulevat uunista. Tuskin on parempaa hetkeä kuin se, kun tuore leipä tai juuri valmistunut ruoka otetaan uunista tarjolle, ja kaikki kerääntyvät tuoksujen houkuttelemana maistelemaan.

Värejä
Paprikat, munakoiso, kesäkurpitsa ja salaatit tuoreina ja raikkaina oliiviöljyn, balsamicon, leipäkuutioiden ja pecorinon kera tai vaikka korianterilla ja chilillä höystettynä ITÄMAISEN KEITTIÖN tapaan. Unohtumaton kokemus on myös raikkaat hedelmät makusiirappien kera. Kauniita värejä, jotka kutkuttavat makuhermoja!

Selkeät raaka-aineet
Kunnioitus raaka-aineen omaa makua kohtaan. Hyvälaatuiset raaka-aineet, joita löytyy omista metsistämme ja paikallisilta tuottajilta esimerkiksi palvipossua tai Keuruun lammasta. Entäpä sitten järviemme kuningas ahven, kuhasta puhumattakaan! Näiden paikallisten tuottajien ja toimijoiden ansiosta on SKANDINAAVINEN KEITTIÖ yksi tämän hetken nousevista trendeistä.

Aidoista mauista, selkeistä raaka-aineista, väreistä ja tuoksuista muodostuu keittiö josta voimme loihtia hyvän pohjan makumatkalle jolle toivon vieväni sinut ja ystäväsi.
 

Intohimoni ruokaan sekä haluni kehittää ammattitaitoani, jakaa tietouttani ja osaamistani hyvän ruoan valmistamisesta saivat minut tarttumaan haasteeseen, jonka Kokkisirkus minulle tarjoaa. Toivon, että tekemisen ilo, AIDOT MAUT, SELKEÄT RAAKA-AINEET, VÄRIT JA TUOKSUT saavat myös sinut innostumaan Kokkisirkuksesta!

Itsestäni

Olen ollut alalla vuodesta 1982, jolloin menin kesätöihin Leipomo Toivoselle, joka oli pieni niin kutsuttu kivijalkaleipomo. Tuoreen leivän tuoksu, vaniljaiset wienerit ja marjaisat piirakat saivat minut innostumaan ruoanlaitosta ja hain hotelli- ja ravintola-alan kouluun. Kävin koulun Porissa suorittaen harjoitteluni Meri-Yyterissä ja hotelli Satakunnassa.

Tämän jälkeen tieni vei Helsinkiin, jossa toimin ensin ABB STRÖMBERG Power & Drivesillä kokkina vastaten lounas- ja edustustarjoiluista. Täältä siirryin a la carte keittiöön Ravintola Wana Toomakseen Mannerheimintiellä. Tämä oli paikka, jossa sain koulutusta siitä, miltä ruoan tulee näyttää ja maistua. Taikinoitu riistaruukku sisältäen poroa, riekkoa, keltavahveroita, katajanmarjaa ja giniä saa vieläkin veden herahtamaan kielelleni. Vapaa-aikani vietin totta kai keittiössä eli toimin Polarkestillä keikkakokkina niin lounas- kuin juhlapalveluissa.

Helsingistä tieni vei tänne Keski-Suomeen, jossa olin aluksi kokkina hiihtokeskuksessa muutaman talven ja keikkakokkina kesäisin. Polarkestillä (myöhemmin Sodexo) toimin kokkina eri toimipisteissä, kunnes tieni vei Tietotalon ravintolan kautta, Nokian ja Nordean toimipisteisiin, joissa toimin keittiömestarina vastaten keittiön toiminnasta ja ruoan valmistuksesta. Tietotalolla tutustuin chef Ristoon. Valmistimme muun muassa lounasta wokkaamalla asiakkaan edessä linjastossa ja illallista silloisen kaupunginjohtajan edustusasunnolla. Nokian ravintolassa valikoimaan kuului normaalin lounasruoan lisäksi niin pastaa kuin pizzaa, intialaisia ja thaimaalaisia curryja kaikki itse paikan päällä valmistettuna. Leipä säilyi rakkauteni kohteena koko matkan. Nordean keittiössä toimiessani normaalin lounasruoan lisäksi kiinnostukseni kohdistui lautastarjoiluna tapahtuvaan kabinettiruokailuun, jossa pääsin hyödyntämään henkilökunnan innostusta skandinaaviseen keittiöön sekä esittelemään matkalla keräämiäni tuoksuja, värejä, raaka-aineita ja aitoja makuja.

Matkalleni on siis mahtunut niin lounaita, juhlaillallisia, juhlataloja, lounasruokaloita, ravintoloita kuin metsäretkiä ja vaelluksia, joissa ruoka on nostettu suoraan joesta. Unohtamatta hetkiä kotona, perheen kanssa yhdessä ruoasta nauttien.

Intohimoni ruokaan sekä haluni kehittää ammattitaitoani, jakaa tietouttani ja osaamistani hyvän ruoan valmistamisesta saivat minut tarttumaan haasteeseen, jonka Kokkisirkus minulle tarjoaa. Toivon, että tekemisen ilo, AIDOT MAUT, SELKEÄT RAAKA-AINEET, VÄRIT JA TUOKSUT saavat myös sinut innostumaan Kokkisirkuksesta!

WebDesign Miia Metsola